5 extrém filmes frizura

Ki ne tudna legalább egy extrém filmes frizurát megemlíteni? Hollywood az évtizedek során temérdek különféle hajstílust mutatott be a mozivásznakon, és közülük sok olyan klasszikus nevekhez köthető, mint például a Star Wars vagy a Star Trek. Némelyik hihetetlenül jól néz ki a mai napig, míg egyes stílusokon mosolygunk, esetleg rögtön társítunk hozzájuk egy karaktert. Ideje megmutatni néhányat közülük, jöjjön öt extrém filmes frizura!

Spock (Star Trek)

spock-star-trek

Spock hajstílusa a Star Trekből az egyik legismertebb filmes frizurává vált. Nem csoda, hiszen maga a Star Trek, illetve maga Spock karaktere is sok sci-fi rajongó kedvence lett. Először Leonard Nimoy öltötte magára Spock szerepét 1965-ben, és onnantól kezdve a sorozat összes epizódjában szerepelt.

Ollókezű Edward (Edward Scissorhands)

edward

Johnny Depp öltötte magára a meglehetősen félelmetes külsejű Ollókezű Edward szerepét még 1990-ben, akinek a hajstílusa enyhén szólva is extrémnek nevezhető. Tim Burton filmje sokak kedvence a mai napig, amiben hatalmas szerepet játszik az, ahogy Ollókezű Edwardot ábrázolták.

Foxxy Cleopatra (Austin Powers)

foxxy

Sokan meglepődnek azon, hogy Beyoncé szerepelt Austin Powers filmben: vannak, akik először el sem akarják hinni. Pedig valóban ez a helyzet, az énekesnő ráadásul nem is egy hétköznapi frizurával jelent meg a képernyőn, hanem egy hatalmas mikrofonhajjal. Bár Beyoncé nem sok filmben szerepelt ezt követően, ezt a szerepét sokan nem fogják még jó darabig elfelejteni.

Szörnyella de Frász (101 kiskutya)

101

Ha extrém filmes hajstílusról van szó, akkor a 101 kiskutyából ismert Szörnyella de Frászt kevesen tudják túlszárnyalni. A frizura még csak egy dolog, de ami igazán felejthetetlenné teszi a stílust, az a félig fekete, félig fehér szín.

Anton Chigurh (Nem vénnek való vidék)

chig

Amikor megérkezett a mozikba a Coen fivérek zseniális filmje, a Nem vénnek való vidék, a főgonosz, Anton hajstílusa sok figyelmet kapott, különösen az interneten. Olyannyira, hogy a Javier Bardem alakított sorozatgyilkos frizurája még külön díjat is kapott!

5 legjobb filmes tetoválás

Ha valaki annyira nincs benne a tetoválások világában, akkor talán fel sem tűnik, mennyi tetoválással találkozni a filmekben. Aki viszont nagy rajongója a témának, annak gyakran feltűnhetnek különféle testalkotások, sőt, egyesek még arra is hajlandóak, hogy a filmben látott tetoválást megcsináltassák saját maguknak. Ismerd meg az öt legjobb filmes tetoválást.

Hitman – A 47-es Ügynök tetoválása

hitman-tetovalas

A jellegzetes, vonalkód tetoválást viselő 47-es Ügynök elsőként a játékvilágban bukkant fel, később pedig a filmnézők is megismerkedhettek a világ legjobb bérgyilkosával. Nem véletlen, hogy épp egy vonalkód a tarkóján lévő tetoválás: a történet szerint a profi bérgyilkos szolgáltatását bárki ugyanúgy megvásárolhatja, mintha egy sima terméket vásárolnánk a boltban.

Harry Potter – Sirius Black tetoválása

harry-potter-sirius-black-tetko

A Harry Potter-univerzum egyik jól ismert karaktere, Sirius Black a mellkasán hordott egy tetoválást, ami leginkább egy törzsi tetoválásra emlékezteti az embert, és egyben arra is utal, hogy megjárta a varázslók börtönét.

A harcos – Tommy Riordan Conlon tetoválása

a-harcos-tetovalas

A harcos című filmben Tommy-t alakító Tom Hardy számos olyan stílusú tetoválást visel magán, ami népszerű az MMA harcosok körében, így a színész tökéletes választás volt erre a szerepre. A testén lévő törzsi, apró manó és reneszánsz maszk tetoválások szinte minden néző figyelmét megragadták.

A tetovált lány – Lisbeth Salander tetoválása

a-tetovalt-lany

Természetesen nem hiányozhat Lisbeth tetoválása a Tetovált lány című filmből, amely az egyik legismertebb filmes tetoválás. A lány hátán lévő hatalmas sárkány az erőt és a hatalmat szimbolizálja.

A Karib-tenger kalóai – Jack Sparrow tetoválása

jack-sparrow-tetovalasa

Johnny Depp többek között a tetoválásairól is híres, melyek közül egyet a Karib-tenger kalózai kedvéért készíttetett. A karján lévő fecske többször is látható volt a filmben, ami tradicionális szimbóluma azoknak, akik rengeteg időt töltöttek hajózással.

Forrás: menstattooideas.net – Tattoo Ideas for Men