5 Ijesztő Horrorfilm Halloweenre

Egyik évben sem mehetünk el a Halloween mellett ijesztő horrorfilmek nélkül. Az évnek ebben a szakaszában mindig megugrik a rémisztő alkotások utáni érdeklődés, és az emberek szívesen hangolódnak rá ezekkel a Halloweenre. Mi idén sem szeretnék megfeledkezni erről a hagyományról, és hogy egyben a te dolgodat is megkönnyítsük, összegyűjtöttünk öt olyan horrorfilmet, ami ideális látnivaló ilyenkor. Készen állsz? Akkor kezdődjön a rettegés!

Az Álmosvölgy legendája

Bár sorozatot is gyártottak belőle, az eredetileg 1999-ben megjelent, Tim Burton rendezésében és Johnny Depp főszereplésével készült Álmosvölgy legendája egy olyan film, ami ideális egy halloweeni éjszakán. A történet középpontjában egy titokzatos helyszín, Álmosvölgy áll, amely rejtélyes eseményeknek ad otthont. Álmosvölgy nyugalmát sorozatos gyilkosságok kavarják fel, amelynek kivizsgálására indul Crane felügyelő, aki a tudományban hisz. Hamarosan azonban rá kell jönnie, hogy van alapja a helyiek mendemondáinak, és valóban létezik a Fejnélküli Lovas, aki a gyilkosságokat követi el.

Halloween

Ahogy a neve is mutatja, ez egy ideális választás Halloweenre. A klasszikus slasher filmek egyik úttörőjéről van szó, amelyben a sorozatgyilkos Michael Myers fiatalok életére tör, miután 15 évvel a nővére meggyilkolása után megszökik az elmegyógyintézetből. Bár a film 1978-ban készült, még mindig kellőképpen izgalmas és érdemes megnéznie a stílus kedvelőinek.

Poltergeist

Szereted a szellemes filmeket? Akkor az eredeti, 1982-ben készült Poltergeist kötelező látnivaló. A főszerepben lévő Freeling család legkisebb lányát szellemek üldözik, és folyamatosan kommunikálnak a házban élőkkel. Ijesztő, felkavaró és nagyon izgalmas alkotásról van szó, amelynek folytatásai is készültek.

Paranormal Activity

Ugyancsak egy szellemes film, amiben egy kísértettel való küzdelmet vehetünk szemügyre, mindezt egy kézi kamerával rögzített felvételeken. A dokumentarista stílusban készült alkotás sokak kedvence volt 2007-ben, és a mai napig érdemes megnézni.

A texasi láncfűrészes mészárlás

Minden horror-rajongónak legalább egyszer látnia kell a Texasi láncfűrészes mészárlást, ami már egy több mint 40 éves film, de még mindig sokaknál előkerül Halloween alkalmával. A film öt barátról szól, akiket egy láncfűrészt használó sorozatgyilkos, valamint annak családja üldöz.